Ingredients
Method
Verdame lašišos sultinį
- Į skardą dedame po lašišos išdarinėjimo likusius kaulus (prieš tai iš galvos pašalinę žiaunas) ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
 - Kol kaulai kepa, stambiais gabalais supjaustome morką, nulupame svogūnus, pasiruošiame keletą lauro lapų ir vieną šaukštelį nemaltų pipirų. Užverdame 3 litrus vandens ir pilame į puodą.
 - Baigus kepti kaulams, dedame juos į verdantį vandenį puode ir sudedame abu svogūnus, morką, lauro lapus, pipirus ir žiupsnį druskos. Verdame ant vidutinės ugnies apie 40-50 minučių. Baigus virti sultiniui, jį nukošiame.
 
Pasiruošiame ingredientus sriubai
- Beverdant sultiniui, supjaustome svogūnų laiškus, sutriname česnako skilteles, papriką ir krapus. Plonais griežinėliais supjaustome kelias bulves ir morką. Susmulkiname lašišos gabalėlius, kuriuos nugramdėme nuo kaulų.
 - Įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejus dideliame puode. Beriame svogūnų laiškus, papriką ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami apie tris minutes, kol svogūnai ir česnakai paskleis kvapą. Įdedam 1/2 smulkintų krapų ir maišydami dar pakepame apie pusę minutės.
 
Verdame lašišos sriubą
- Į puodą pilame lašišos sultinį, dedame bulves ir morkas. Beriame prieskonius, pasūdome. Užverdame, o tada ugnį sumažiname iki vidutinės ir verdame dar apie penkias minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja.
 - Lašišos gabalėlius pasūdome ir sudedame į puodą. Sumažiname ugnį ir paverdame keletą minučių, kol lašiša pakeičia spalvą (apie tris minutes).
 - Įmaišome citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę bei likusius smulkintus krapus ir svogūnų laiškus.
 
