Lengva ir skani lašišos sriuba
Minimalistas
Lengva ir labai skani lašišos sriuba, kuriai reikės paprastų ingredientų ir gaminimas užtruks apie valandą ir dvidešimt minučių. Maži lašišos gabalėliai, minkštos morkos ir bulvės bei švieži krapai ir svogūnų laiškai. Viską užbaigia šviežiai spaustos citrinos sultys.
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Lašišos sultiniui (žuvienei)
- 3 l vandens
- 1 lašišos kaulų
- 1 morkos
- 2 svogūnų
- 5 lauro lapų
- 1 šaukštelio nemaltų juodųjų pipirų
- 1 žiupsnelio druskos
Lašišos sriubai
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 pundelio svogūnų laiškų
- 0.5 paprikos pasirinktinai
- 4 skiltelių česnako sutrinto
- 1 pundelio šviežių krapų galima naudoti ir džiovintus
- 3 l paruošto lašišos sultinio
- 3-4 bulvių pjaustytų plonais griežinėliais
- 1 morkos pjaustytos plonais griežinėliais
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 3/4 šaukštelio kalendros miltelių
- 1/2 šaukštelio kumino
- 1 žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
- 380 g lašišos gabalėlių
- 1 citrinos
Verdame lašišos sultinį
Į skardą dedame po lašišos išdarinėjimo likusius kaulus (prieš tai iš galvos pašalinę žiaunas) ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kol kaulai kepa, stambiais gabalais supjaustome morką, nulupame svogūnus, pasiruošiame keletą lauro lapų ir vieną šaukštelį nemaltų pipirų. Užverdame 3 litrus vandens ir pilame į puodą.
Baigus kepti kaulams, dedame juos į verdantį vandenį puode ir sudedame abu svogūnus, morką, lauro lapus, pipirus ir žiupsnį druskos. Verdame ant vidutinės ugnies apie 40-50 minučių. Baigus virti sultiniui, jį nukošiame.
Pasiruošiame ingredientus sriubai
Beverdant sultiniui, supjaustome svogūnų laiškus, sutriname česnako skilteles, papriką ir krapus. Plonais griežinėliais supjaustome kelias bulves ir morką. Susmulkiname lašišos gabalėlius, kuriuos nugramdėme nuo kaulų.
Įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejus dideliame puode. Beriame svogūnų laiškus, papriką ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami apie tris minutes, kol svogūnai ir česnakai paskleis kvapą. Įdedam 1/2 smulkintų krapų ir maišydami dar pakepame apie pusę minutės.
Verdame lašišos sriubą
Į puodą pilame lašišos sultinį, dedame bulves ir morkas. Beriame prieskonius, pasūdome. Užverdame, o tada ugnį sumažiname iki vidutinės ir verdame dar apie penkias minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja.
Lašišos gabalėlius pasūdome ir sudedame į puodą. Sumažiname ugnį ir paverdame keletą minučių, kol lašiša pakeičia spalvą (apie tris minutes).
Įmaišome citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę bei likusius smulkintus krapus ir svogūnų laiškus.